5 верес. 2022 15:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Здоров‎’‎я
0

154

0

Як на Вінниччині отримати імуносупресивні препарати пацієнтам із трансплантованими органами

Як на Вінниччині отримати імуносупресивні препарати пацієнтам із трансплантованими органами

У Вінницькій області близько 100 пацієнтів із трансплантованими органами отримують імуносупресивні препарати


Як на Вінниччині отримати імуносупресивні препарати пацієнтам із трансплантованими органами

У Вінницькій області близько 100 пацієнтів із трансплантованими органами отримують імуносупресивні препарати.

У Департаменті охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА розповіли, що після пересадки органів – на час перебування у стаціонарі – імуносупресантами пацієнта забезпечує лікувальний заклад.

Перед випискою зі стаціонару медики складають йому консультативний висновок зі схемою лікування, у якій вказані препарати і рекомендована доза.

Після виписки пацієнту необхідно звернутися до свого сімейного лікаря. При собі необхідно мати:

  • виписку з медичної карти стаціонарного хворого (виконання трансплантації);
  • консультативний висновок лікаря-трансплантолога про призначення засобів імуносупресивної терапії;
  • пацієнтам, які через війну змушені були переїхати до інших областей, до вказаних вище документів слід додати довідку про взяття на облік як внутрішньо переміщену особу.

«На Вінниччині близько 100 пацієнтів отримують імуносупресивні препарати, серед них й ВПО. Зауважу, що слід обов’язково дотримуватися схеми проведення лабораторних досліджень щодо визначення концентрації препарату в крові і підтримувати зв'язок з лікарем-трансплантологом на предмет коригування дози препаратів. Необхідні дослідження можна пройти у спеціальній лабораторії, яка діє у обласній клінічній лікарні ім. М. І.Пирогова, або у міському лікувальному діагностичному центрі.

А також за медичною допомогою можна звертатися до завідувача високоспеціалізованого урологічного центру з відділом трансплантації органів Олега Капшука», – розповіла координатор у Вінницькій області щодо отримання імуносупресивних лікарських засобів (імуносупресантів) Тетяна Жовнір.

Нагадаємо, в травні у Вінниці розпочали робити життєво необхідні дослідження пацієнтам з пересадженими органами. Безкоштовну діагностику підтримуючої терапії проводять у лікувально-діагностичному центрі.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info