4 берез. 2016 12:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Афіша Вінниці
0

89

0

Як у Вінниці відзначатимуть річницю народження Тараса Шевченка

Як у Вінниці відзначатимуть річницю народження Тараса Шевченка

 Україна і увесь світ відзначають річницю з Дня народження великого українського поета


Як у Вінниці відзначатимуть річницю народження Тараса Шевченка

9 березня не лише Україна, а й увесь світ відзначають річницю з Дня народження великого українського поета, письменника, художника, громадського діяча Тараса Шевченка. У Вінниці до цієї дати відбудуться літературні читання, театралізовані постановки, пісенні вечори, тематичний концерт тощо.

Про це інформує Департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Заходи розпочнуться у середу, 9 березня. Цього дня о 12:00 на площі Тараса Шевченка пройдуть урочистості по вшануванні пам’яті письменника. Спочатку керівники міста і області та всі бажаючі вінничани зможуть взяти участь у покладанні квітів до пам’ятника Кобзарю. Після цього Народний аматорський фольклорний гурт «Подільські музики» виконає літературно-музичну композицію «Кобзарева дума». Актори народного театрального колективу «Сьоме небо» покажуть композицію «Думи кобзаря живуть серед нас». Також звучатиме пісня на слова Т.Шевченка «Вітре буйний» у виконанні народного аматорського хорового колективу працівників культури Вінницького району.

Також 9 березня у Вінниці пройдуть заходи у бібліотеках міста. Так, у філії №12 (Київська,126) о 13:30 розпочнеться літературне свято  «Шевченко - це народ і, як народ, він вічно буде жити!». Тут всі бажаючі зможуть побачити театральну виставу про дитячі роки поета від школярів 1-5 класів. Її покажуть діти, які відвідують клуб «Золотий ключик», що діє при бібліотеці.   А також на літературному святі  можна буде  послухати вірші Кобзаря. Відбудеться захід до Дня народження Шевченка й у філії №13 (просп. Космонавтів, 39). Там о 16:00 розпочнеться поетично-пісенний вечір «Шевченко – наш. Він для всіх століть…».

10 березня о 16:00 у музеї М.Коцюбинського розпочнеться літературно-мистецьке свято «В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля!». Тут виступлять вінницькі поети: Віталій Борецький, Світлана  Блонська, Петро Гордійчук, Валентина Сторожук, Галина Рибачук-Прач та Сергій Свердл. Прозвучать твори Т.Г. Шевченка у виконанні студентів Вінницького транспортного коледжу. Всі бажаючі зможуть почути пісні від народного аматорського ансамблю «Мальви – Чорнобривці» під керівництвом Леоніда Луцишина, лауреата всеукраїнських конкурсів вокалістів Катерини Радецької та її вихованці.

А 11 березня о 13:30 вінничан запрошують у Міський палац мистецтв на тематичний концерт «Кобзарем, ми його величаємо». Тут читатимуть уривки з таких творів Тараса Шевченка «Гайдамаки», «Княжна», «Катерина», «Лілея» тощо. Можна буде насолодитися народними танцями, послухати пісні вокалістів на слова Великого Кобзаря у сучасній обробці. На концерт запрошуються всі бажаючі, вхід – вільний.

ВИННИЦА.info