10 лют. 2012 17:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Події
0

181

0

Як Віктор Маліновський «кинув» банк на 3 мільйони, придбавши у Вінниці елітну квартиру

Як Віктор Маліновський «кинув» банк на 3 мільйони, придбавши у Вінниці елітну квартиру

Проти голови профспілкової організації «Голосу народу» порушена кримінальна справа за статтею «шахрайство в особливо великих розмірах»


Як Віктор Маліновський «кинув» банк на 3 мільйони, придбавши у Вінниці елітну квартиру


Слідче управління УМВС у Вінницькій області 31 січня порушило кримінальну справу проти відомого у Вінниці бізнесмена та голови своєї профспілкової організації «Голос народу», Віктора Маліновського за фактом шахрайства при купівлі у кредит квартири в елітній новобудові по вулиці Льва Толстого, 9.

Про це ВИННИЦА.info повідомив представник облуправління міліції.

Він розповів, що на початку 2012 року до міліції звернувся представник вінницької філії «Ерсте Банку» із заявою про шахрайські дії Віктора Маліновського, які спричинили збитки банківській установі у розмірі понад 3 млн гривень.

Виявилось, що ще у листопаді 2008 року відомий вінницький бізнесмен Віктор Маліновський, який неодноразово «засвітився» у якості фігуранта кримінальних справ, заключив із «Ерсте Банком» іпотечний договір на придбання квартири №72 на 15-му поверсі елітного будинку, що будувався на розі вулиць Льва Толстого та Міліційна у центрі Вінниці. Для цього Віктор Маліновський взяв іпотечний кредит у розмірі 400 тисяч доларів, надавши під заставу цю чотирикімнатну квартира загальною площею 237,1 кв. м на останньому поверсі будівлі, що мала вид на річку Південний Буг.


Купівля квартири відбувалась шляхом придбання у забудовника відповідної облігації номіналом 895,584 тис. гривен за договірною вартістю 4,146 млн гривень. Отже у цьому випадку банк давав Маліновському суму, що покривала трохи більше 50% вартості квартири

Проте, виявилось що за два дні до підписання цього іпотечного договору із банком Віктор Маліновський взяв безпроцентну позику у іншої фізичної особи у розмірі 2,5 млн гривень. Ці гроші знадобилися йому для придбання цієї ж квартири. Але банк нічого не знав про існування ще одного позичальника у бізнесмена Маліновського.

Оскільки Маліновський, зважаючи на всі ці факти не збирався платити за обома цими позиками, це дозволило його позичальнику-фізособі відсудити цю квартиру у суді ще на початку 2009 року. З аналогічним судовим позовом до Віктора Маліновського звернувся і «Ерсте Банк», правда пізніше – у вересні 2009 року. За цей час у позичальника вже встигла з’явитись чимала заборгованість за кредитом, яка на той час становила 395,8 тис. доларів США та проценти й пені на понад 600 тис. гривень.

Ленінський суд Вінниці задовольнив позов банку, проте забирати у Маліновського вже не було чого, адже квартира відійшла у власність іншої людини. А за два із половиною роки горе-позичальник не розпочав добровільно виконувати рішення суду, а іншого майна, яким можна було перекриту цю суму заборгованості у нього теж нема.


Тож, тепер «славнозвісному борцю проти комунальних тарифів», що днями взявся «Чесно» контролювати вибори до парламенту на Вінниччині, доведеться відповідати за статтею 190 ч. 4 (шахрайство в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 12 років із конфіскацією майна.

ВИННИЦА.info



0
0