27 жовт. 2021 15:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

173

0

Як вибрати розмір кільця: рекомендації та поради фахівців

Як вибрати розмір кільця: рекомендації та поради фахівців

Ювелірні прикраси ніколи не виходять із моди. Але як дізнатися розмір кільця? Розберімся з блогом Gold.ua


Як вибрати розмір кільця: рекомендації та поради фахівців

Як вибрати розмір кільця: рекомендації та поради фахівців

Витончені прикраси на руках підкреслюють довжину пальців, а також гарний манікюр. Кільце – чудовий додаток до вбрання. Ювелірні прикраси ніколи не виходять із моди. Але як дізнатися розмір кільця? Розберімся з блогом Gold.ua https://gold.ua/ua/jewellery-tips/kak-izmenit-razmer-kolca.

Як правильно підібрати розмір кільця

Від того, як правильно підібраний розмір модної прикраси, залежить комфорт його власника. Виріб повинен приносити радість, а не бути дратівливим фактором. Вузькі кільця завдають дискомфорту. Занадто широкі прикраси бовтатимуться та зіскакуватимуть і зрештою втратить свою привабливість. Такі вироби, дарма що їхню красу, так і хочеться зняти та покласти кудись у дальній кут.

Немає нічого простіше, ніж піти в магазин і поміряти ювелірні прикраси, що сподобалися, і зробити вибір на користь відповідного кільця. Варто врахувати, що пальці на правій та лівій руці можуть мати різний розмір. Кільця з великою прикрасою має щільно сидіти на пальці, інакше прикраса вільно провертатиметься навколо пальця, доставляючи дискомфорт. На розмір може вплинути погода та схильність до набряків.

Важливо! Купівля каблучки в подарунок може викликати певні труднощі.

Як бути, якщо хочеться придбати товар в інтернет-магазині, де немає можливості приміряти аксесуар. Повернення та обмін ювелірних виробів може спричинити труднощі. Важливо точно співвіднести свої параметри із розмірною таблицею кілець. Цей процес простий і не має жодних складнощів. Однак, підійти до питання слід з усією серйозністю. Якщо ви помилилися з розміром, можна звернутися за допомогою до ювелірної майстерні. Але це не найкращий варіант та моделі, пропорції та зовнішній вигляд коштовності можуть змінитися.

Існує перевірений спосіб визначення розміру пальця для кільця за допомогою звичайної нитки. Потрібно не туго обгорнути нитку навколо пальця, на якому планується носити прикрасу. Довжину, що вийшла, акуратно відріжте, а потім виміряйте довжину за допомогою лінійки. Отриману цифру необхідно поділити на 15,7. Отриманий результат буде розміром кільця.

Для тих, хто не хоче труднощів або не має під рукою необхідного матеріалу, є спеціальні таблиці визначення розміру.

Якщо потрібно визначити не розмір пальця, а розмір самого кільця, приготуйте папір і ручку. Прикраса обводять по внутрішній стороні. Діаметр найширшого місця і буде розміром. Діаметр широкої прикраси округляють у велику сторону, а меншого – навпаки.

Довідка! Внутрішній діаметр можна визначити циркулем, якщо такий є.

Коли не потрібно визначати розмір кільця

При виборі розміру слід керуватися такими правилами:

  • Не слід вимірювати коло пальця відразу після прийняття душу, перебування у лазні чи сауні.
  • Розмір буде визначено не точно після фізичної активності: плавання, бігу, фітнесу.
  • Пальці набрякають, якщо після перебування на морозі відразу зайти в добре опалювальне приміщення.
  • Набряки можуть з'явитися і після забагато випитої рідини.
  • У період хвороби при температурі краще утриматися від вимірювань розміру.

Пам'ятайте, що універсального розміру не існує. Деякі виробники ювелірних виробів використовують власні таблиці відповідності. Там і слід орієнтуватися.