4 лют. 2022 11:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

1242

0

Якої товщини вибрати кахельну плитку

Якої товщини вибрати кахельну плитку

Якої товщини буває кахельна плитка: відмінності і особливості застосування


Якої товщини вибрати кахельну плитку

На сьогодні вибір керамічної плитки просто надзвичайно великий. Різні виробники випускають різні види фактур, кольорів, розмірів та дизайнів.

Ви можете переконатись у цьому, перейшовши за посиланням у нашому каталозі https://mirad.com.ua/catalog/plitka-dla-stin.

При виборі покупець керується не лише зовнішнім виглядом та стилем, а і технічними характеристиками. Товщина плитки - один із показників, який визначає міцність майбутнього покриття. Тому ця цифра теж впливає на вибір. Чим плитка товстіша, тим більше навантаження вона здатна витримати. І тим вона важча і більше навантаження несе у випадку укладання на стіну.

Товщина стандартної плитки коливається від 6 до 11 мм. А товщина керамограніту - навіть до 14 мм, і рідко - до 18 мм.

Параметри виробів для укладки на стіну

Товщина кахлю для стін має бути меншою, ніж у підлогової плитки. І це зрозуміло, адже на неї не припадає великого навантаження. Тому цей параметр при монтажі на стіну може коливатись від 4 до 11 міліметрів. Такої товщини цілком достатньо для високої міцності та витривалості настінної плитки.

Якої товщини вибрати кахельну плитку

Плитка з товщиною від 9 мм використовується для облицювання приміщень з високим механічним навантаженням та для фасадів будинків.

Якщо вибирати плитку з більшою товщиною, та відповідно більшою вагою, її монтаж буде дещо складнішим. Значно зросте вага матеріалу на стіні, що не завжди допустимо. Не кожна стіна може витримати таке навантаження від великої ваги керамічного виробу разом із великим шаром клейового розчину.

Адже чим важча плитка, тим більше клею потрібно використати. Так для стін при укладанні стандартної настінної плитки потрібен шар 3-5 міліметрів. Для товстішої плитки він буде більшим, але це може зменшити термін його експлуатації.

В середньому для ванної кімнати чи кухні цілком достатньо плитки товщиною 7-8 мм.

Винятком бувають фрагменти мозаїки чи елементи декору, які можуть мати як меншу, так і більшу товщину.

Параметри керамічних виробів для укладки на підлогу

Підлога та її покриття повинно витримувати постійні тривалі навантаження. Тому підлогова плитка має велику вагу та товщину. До того ж розмір плитки для підлоги може сягати понад 2 метри.

Мінімальна товщина виробу з кераміки для підлоги - 8 мм. Цього вистачає, щоб витримати навантаження у приміщеннях з не дуже високою прохідністю. Проте така підлога буде не дуже стійкою до великих навантажень та високого рівня прохідності, наприклад громадського приміщення чи торгівельного центру.

Плитка з товщиною 12 мм - більш стійка та витривала до механічних впливів. Проте варто зважати на конструкцію та основу під таке покриття. Воно теж повинно витримувати великі навантаження.

Керамічна плитка з великою товщиною має вищу вартість. Тому не завжди доцільно обирати її, наприклад, для облицювання ванної кімнати у квартирі, де постійних високих навантажень на неї ніколи не буде.

Яка товщину плитки обрати? Якщо ви шукаєте варіант для укладання у приватному будинку чи у квартирі, то кераміки з товщиною 9-11 мм буде цілком достатньо. Така підлога буде міцною, матиме оптимальну вартість, та при належному догляді та правильному монтажі прослужить вам десятки років.

Якщо ви губитесь у цих показниках чи інших характеристиках плитки, найкращим рішенням буде звернутись до консультантів салону-магазину Мірад у м.Рівне. Тут ви обов'язково отримаєте консультацію при виборі плитки для будь-яких цілей.