17 січ. 2023 13:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

109

0

Який ортопедичний матрац краще вибрати при сколіозі

Який ортопедичний матрац краще вибрати при сколіозі

Якщо ви в процесі пошуку ортопедичного матраца при сколіозі важливо розібратися в тонкощах і нюансах його вибору


Якщо ви в процесі пошуку ортопедичного матраца при сколіозі важливо розібратися в тонкощах і нюансах його вибору. Адже будь-які проблеми зі здоров'ям краще запобігти, ніж займатися лікуванням. Важливо зрозуміти, що жоден матрац не зможе вилікувати це захворювання, він здатний створити правильну підтримку вашого тіла під час сну, що значно покращить проблеми зі спиною. На сьогоднішній день ви можете купити матраци не виходячи з дому, але краще в цій ситуації полежати на ньому перед покупкою.

Який ортопедичний матрац краще вибрати при сколіозі

Які причини розвитку сколіозу?

Офіційна медицина виділяє дві причини виникнення даного захворювання: внутрішньоутробне, коли плід під час вагітності недоотримав необхідних поживних речовин, зазнавав негативних факторів екології, харчування мами, стресових ситуацій.

Друга причина придбана, виявляється найчастіше у віці 9-14 років. Фактори, які впливають на неї, це недостатня фізична активність дитини, велика кількість проведеного часу за партою, найчастіше у неправильному положенні. Важливо вчасно скоригувати спосіб життя підлітка, не допускаючи погіршення ситуації. Додайте відсутні вітаміни, збалансуйте раціон, більше гуляйте на свіжому повітрі, займіться фізкультурою, що оздоровлює, виберіть правильний стіл і стілець, все це покращить ситуацію під час неспання.

Для сну важливо вибрати якісний матрац, який не тільки зніме дискомфорт, але й не допускатиме посилення хвороби, за рахунок своїх ортопедичних властивостей, насамперед правильної підтримки хребта.

Який ортопедичний матрац краще вибрати при сколіозі - фото 2

Який рівень жорсткості найкраще вибрати

Для початку розберемося, як діляться матраци за жорсткістю:

  1. М'які — рідко показані при сколіозі, але іноді лікарі призначають саме таку жорсткість при проблемах з нижнім відділом хребта. Відмінний варіант для людей похилого віку.
  2. Середньої жорсткості - підійдуть здоровим людям, які не мають проблем зі спиною. Жорсткі – часто саме такі матраци призначають при сколіозі.
  3. Жорсткі — часто саме такі матраци призначають при сколіозі.
  4. Комбінована жорсткість — багато моделей, що мають дві сторони жорсткості. Влітку комфортно спати на жорсткішій поверхні, взимку — на м'якій. Якщо ви сумніваєтеся, яка жорсткість підійде саме вам, вибирайте саме такий вид жорсткості.

Важливо пам'ятати, якщо ви вже маєте проблеми зі спиною в першу чергу, проконсультуйтеся з лікарем ортопедом, який підкаже оптимальний варіант для вас.

Рекомендації щодо вибору матраца при сколіозі

Якщо ви вже дізналися у свого лікаря про правильну жорсткість ортопедичного матраца, можна переходити до наступних параметрів вибору:

Визначтеся з розміром. Виробники пропонують широку розмірну лінійку, тому вам не доведеться замовляти нестандартний розмір. Вимірюйте своє ліжко з внутрішньої сторони, такий самий розмір потрібен вам.

Визначтеся з наповнювачем. Вибрати можна як натуральні, так і штучні настили. Краще вибрати натуральний латекс, кокосову койру, ортопедичну піну, такі матеріали коштують дорожче штучного пінополіуретану або повсті. Але якщо ви вже зіштовхнулися із проблемою зі спиною краще не економити, а вибрати натуральні матеріали, до того ж вони не викликають алергію, мають гарні гігієнічні та гігроскопічні властивості. Безпружинні моделі або незалежний пружинний блок, кращий пружин типу Бонель.

Висота та навантаження на спальне місце. Для дитини до 9 років оптимальна висота - до 14 см, підліткам підійдуть моделі 12-20 см, для дорослих не варто вибирати матрац нижче 16 см. Кожен матрац має граничне навантаження на одне спальне місце, залишайте запас як мінімум в 30 кг, не замовляйте модель точно збігається з вашою вагою, так ви збільшите термін служби вашої покупки.

Бережіть себе та ваших дітей, а обравши якісний та ортопедичний матрац з урахуванням рекомендацій лікаря, покращить настрій та якість сну.