23 черв. 2022 18:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Культура
0

162

0

«Євробачення-2023» не будуть проводити в Україні через війну

«Євробачення-2023» не будуть проводити в Україні через війну

Організатори пісенного конкурсу також відмовилася від проведення конкурсу за межами України поблизу українського кордону


«Євробачення-2023» не будуть проводити в Україні через війну

Європейська мовна спілка підтвердила своє рішення не проводити «Євробачення-2023» в Україні через війну. Організація каже, що «з жалем» ухвалила таке рішення та продовжить дискусії щодо пошуку країни-господарки наступного «Євробачення».

Про це йдеться на офіційній сторінці Європейської спілки радіомовлення і телебачення.

«Після об'єктивного аналізу керівна рада Євробачення з глибоким жалем дійшла висновку, що з огляду на нинішні обставини, гарантії безпеки та функціонування, необхідні мовнику для проведення Євробачення, не можуть бути виконані.

EBU повністю розуміє розчарування, яке зустріло оголошення про те, що пісенний конкурс «Євробачення 2023» не може бути проведений в Україні, країні-переможниці цього року», — йдеться у заяві.

Організація також відмовилася від проведення конкурсу за межами України поблизу українського кордону. Пояснюють це тим, що технічні характеристики пропонованих місць та відсутність необхідної навколишньої інфраструктури не відповідають вимогам «Євробачення».

Нагадаємо, 17 червня організатори конкурсу відмовились проводити Євробачення-2023 в Україні «через міркування безпеки».

Конкурс планували віддати Великобританії, представник якої зайняв друге місце.

У відповідь на це міністр культури Олександр Ткаченко спільно з переможцем пісенного конкурсу у 2022 році Олегом Псюком (Kalush), главою правління НСТУ Миколою Чернотицьким та переможницею Євробачення-2004 Русланою Лижичко заявили, що Україна не погоджується з характером ухвалення такого рішення і вимагатиме додаткових перемовин.

Зазначимо, що проведення «Євробачення-2023» в Україні підтримав і прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Однак, організатори пісенного конкурсу відмовились від його проведення в Україні через низку ризиків. Пояснюють, що ухвалювали своє рішення для гарантування безпеки всіх причетних до заходу. Організація нагадує, що зазвичай до роботи на «Євробаченні» акредитують щонайменше 10 тисяч людей, зокрема знімальну групу та журналістів. Крім того, на заході мають бути близько 30 тисяч відвідувачів зі всього світу. «Їхнє благополуччя — наша головна турбота», — стверджує EBU.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info