16 серп. 2022 15:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

158

0

Юрій Ігнат про РСЗВ, які стягнули на територію білорусі та «затишшя» в повітряному просторі

Юрій Ігнат про РСЗВ, які стягнули на територію білорусі та «затишшя» в повітряному просторі

Повітряні Сили продовжують свою роботу щодо захисту повітряного простору України. Знищено уже чимало авіаційної техніки ворога, втім противник має можливість поповнювати цей склад


Юрій Ігнат про РСЗВ, які стягнули на територію білорусі та «затишшя» в повітряному просторі

Повітряні Сили продовжують свою роботу щодо захисту повітряного простору України. Знищено уже чимало авіаційної техніки ворога, втім противник має можливість поповнювати цей склад.

І попри те, що спостерігається зменшення активності російської авіації впродовж 3-4 діб, існує постійна загроза обстрілів з росії, білорусі і тимчасово окупованого Криму, бо саме звідти окупанти здійснюють вильоти.

Про це повідомив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Повітряні Сили продовжують свою роботу щодо захисту повітряного простору. Авіація противника продовжує не залітати в зону дії нашої протиповітряної оборони. Але разом з тим, ми фіксуємо авіаційну діяльність ворога. За добу приблизно 150 вильотів літаків здійснюють окупанти із прилеглих до України територій – росія, білоусь і тимчасово окупований Крим. Авіаційна діяльність збільшена з аеродрому Бельбек, який знаходиться поблизу Севастополя. Це пояснюється з тим, що проводять певні заходи після вибухів на аеродромі Саки, звідки злітала тактична авіація окупантів. Але Повітряні Сили спостерігають зменшення активності російської авіації впродовж 3-4 діб», – каже Ігнат.

На початок широкомасштабного наступу навколо України російська окупаційна армія зібрала авіаційне угруповання у складі 700 летальних апаратів: 450 літаків та 250 вертольотів.

«Сили оборони України вже знищили чимало авіаційної техніки ворога, втім противник має можливість поповнювати цей склад, підтягуючи з середини країни авіаційну техніку. Літаків на сьогодні дещо менше – близько 430 знаходиться зараз навколо українських кордонів на різних аеродромах білорусі, росії, тимчасово окупованого Криму. Але угруповання вертольотів значно виросло і зараз складає понад 360, які противник має у своєму розпорядженні близько до кордонів України», – сказав полковник Юрій Ігнат.

Він пов’язав це з тим, що російська армії зменшила свою авіаційну діяльність і використовує частіше штурмову авіацію і бойові вертольоти для підтримки наземних своїх військ.

Ігнат роз’яснив також щодо інформації про те, що ворог концентрує ракети на території білорусі і хоче завдати масований удар по території України.

«Це відбувається не сьогодні, не вчора, а постійно. Якщо прилітає якийсь літак на один з аеродромів білорусі, то ми розуміємо, що він перевозить озброєння. Є певні дані розвідки, що противник нарощує свої сили на території білорусі. Це, зокрема, йде і політична складова – погрожувати як Україні, так і заходу. Загроза є і була постійно, адже росія з перших днів війни використовувала білорусь задля нанесення ударів звідти по території різним ракетним озброєнням. Безумовно, потрібно готуватися до всього», – каже Юрій Ігнат.

Додає, що скоро буде День Незалежності України, тому противник використовуватиме такі дати для «вітань». Тому ми повинні бути готові до цього, не нехтувати жодними сигналами повітряної тривоги. Але разом з тим, небезпека є щодня, хоч є певне затишшя тих 3-4 дні.


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title