23 черв. 2022 13:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

123

0

За державну зраду засудили вінничанина, який закликав російські війська до обстрілів українських міст

За державну зраду засудили вінничанина, який закликав російські війська до обстрілів українських міст

Обвинувачуваний надсилав росіянину аудіоповідомленя про необхідність нанесення артилерійських ударів по Маріуполю та Харкову


За державну зраду засудили вінничанина, який закликав російські війська до обстрілів українських міст

Вінницький міський суд визнав винним у державній зраді уродженця Крижополя.

Про це йдеться у рішенні суду.

В рамках розслідування встановлено, що уродженець Крижополя, після введення на території України воєнного стану внаслідок збройної агресії з боку РФ, продовжував підтримувати за допомогою месенджеру «Телеграм» спілкування зі своїм товаришем, що проживає наразі на території РФ та є колишнім військовослужбовцем ЗС РФ.

«На той час, з ідеологічних міркувань, він бажав аби ЗС РФ швидше захопили столицю та інші великі міста України, в тому числі й м. Вінницю. На його думку, з цією метою ЗС України мали припинити чинити опір агресору, а оголошену в Україні мобілізацію він тоді вважав шкідливою та непотрібною, оскільки це лише розтягувало у часі процес захоплення України Збройними силами РФ.

В одній зі своїх розмов із товаришем, він закликав останнього звернутись до спецслужб РФ та передати їм його вказівки щодо необхідності нанести ракетні удари по Вінницькій телевежі, з метою припинити трансляцію на території міста та області загальнонаціональних телеканалів, з екранів яких закликали народ України не панікувати, не коритись загарбникам та вступати до лав ЗС України.

Також висловлювався з приводу необхідності якомога швидше коритись російським загарбникам», - говориться в тексті рішення суду.

Крім того, обвинувачуваний надсилав росіянину аудіоповідомленя про необхідність нанесення артилерійських ударів по Маріуполю та Харкову.

Під час розгляду справи, обвинувачений зазначив, що на даний час він переоцінив для себе суть подій, які відбуваються у нашій державі внаслідок збройної агресії з боку росії, усвідомив наслідки своїх вчинків та щиро кається у скоєному.

20 червня суд визнав чоловіка винним за ч. 1 ст. 111 КК України (Державна зрада) та призначив покарання йому із застосуванням ст. 69 ККУ - 5 років позбавлення волі без конфіскації належного йому майна.

Нагадаємо, 6 березня 2022 року російські окупаційні війська завдали ракетних ударів по Вінниччині.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info