20 жовт. 2020 15:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

145

0

«За кого голосувати?»: он-лайн інструмент для порівняння програм кандидатів в мери Вінниці

«За кого голосувати?»: он-лайн інструмент для порівняння програм кандидатів в мери Вінниці

Для зручності інструмент розподіляє інформацію за шістьома категоріями: освіта, охорона здоров’я, дороги, транспорт, житлово-комунальне господарство та соціальна політика.


«За кого голосувати?»: он-лайн інструмент для порівняння програм кандидатів в мери Вінниці

Напередодні місцевих виборів ГО «Центр спільних дій» презентувала зручний он-лайн інструмент «Вибори 2020. За кого голосувати?», де можна порівняти програми п’яти найпопулярніших у Вінниці партій, а також ТОП-3 кандидатів у мери. Для зручності інструмент розподіляє інформацію за шістьома категоріями: освіта, охорона здоров’я, дороги, транспорт, житлово-комунальне господарство та соціальна політика.

Методологія «Центру спільних дій» - вибирали кандидатів, які займають перші три щаблі у соціологічних опитуваннях за даними групи Рейтинг, КМІСу, Центру Разумкова. Кандидати наведені в алфавітному порядку.

«Тут відображені позиції кандидатів у мери обласних центрів у тих сферах політики, на які вони безпосередньо можуть вплинути на місцевому рівні та на зміни у яких є найбільший запит громадян згідно з опитуванням. Позиції кандидатів взято з передвиборчих програм, наявних у публічному доступі», - зазначено на сайті «Центру спільних дій».

Лідерами змагань за посаду міського голови Вінниці «Центр спільних дій» визначив Сергія Борзова від «Слуги Народу», Сергія Кудлаєнка від «Європейської солідарності» та Сергія Моргунова від «Української стратегії Гройсмана». Програма одного з кандидатів не містить інформації про дороги, транспорт і соціальну політику.

«За кого голосувати?»: он-лайн інструмент для порівняння програм кандидатів в мери Вінниці

Методологія відбору програм партій для порівняння проводилась за таким же принципом: «В інструменті ми виокремили партії, які займають перші 5 щаблів у наявних у публічному доступі соціологічних опитуваннях. Ми здебільшого опиралися на дані групи Рейтинг, КМІСу, Центру Разумкова».

«За кого голосувати?»: он-лайн інструмент для порівняння програм кандидатів в мери Вінниці  - фото 2

«За кого голосувати?»: он-лайн інструмент для порівняння програм кандидатів в мери Вінниці  - фото 3

Як видно, «Батьківщина» та «Європейська солідарність», що хочуть потрапити до міської ради Вінниці, не мають пропозицій щодо дорожньої сфери, яка належить до ключових сфер відповідальності місцевої влади. В програмі Батьківщини також відсутня медицина і транспорт. В Європейської Солідарності немає транспорту і «соціалки».

В програмах «Української стратегії Гройсмана», «Слуги народу» і «ОПЗЖ» є пропозиції щодо всіх сфер: освіта, охорона здоров’я, дороги, транспорт, житлово-комунальне господарство та соціальна політика.

Повна версія Програм кандидатів до міської ради на сайті ЦВК у розділі «Передвиборча програма».

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info