17 берез. 2023 09:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Економіка
0

266

0

Завод з Харкова перевозили до Вінниці 400 автомобілями

Завод з Харкова перевозили до Вінниці 400 автомобілями

Релокований завод UBC Group запустив свою роботу у Вінниці в травні 2022 року


Завод з Харкова перевозили до Вінниці 400 автомобілями

Виробник холодильного обладнання UBC Group через війну втратив два заводи, у грошах бізнес впав на 40%. Завод, який релокували до Вінниці перевозили 400 автомобілями.

Ключові факти з саміту експортерів Forbes Ukraine, опублікували у відкритому доступі на сайті Forbes з розповіді власника UBC Group Ігоря Гуменного.

«2022 рік став найбільшою кризою для UBC Group, - сказав Ігор Гуменний. Нас знищили у Росії і Білорусі, нам розбомбили два заводи у Харкові. У грошах бізнес впав на 40–43%, якщо порівнювати з 2020 і 2021 роками».

Через воєнні дії у Харкові UBC Group довелося перевозити свої потужності. Один завод холодильного обладнання перевезли у Вінницю за допомогою 400 автомобілів. У травні завод запустили, але з меншою кількістю працівників.

Інший завод компанії у Харкові вирішили не релокувати. Але штат скоротили: з 4000 працівників залишилося близько 350–400, додав він.

Щоб компенсувати втрачені потужності, UBC Group купила конкурента у Болгарії. Зараз він працює у кооперації із заводом Promo у Харкові, що дозволило UBC Group вийти на ринки Південної Європи і Балкан.

«Раніше доставляти продукцію з Харкова було дуже дорого, а зараз возимо із Софії до порту у Салоніках. Завдяки цьому можемо конкурувати навіть з китайськими виробниками», – розповів Ігор Гуменний.

Нагадаємо, релокований завод UBC Group запустив свою роботу у Вінниці в травні 2022 року. У червні підприємство почало збільшувати обсяги виробництва і добирати працівників. Станом на 1 березня на підприємстві «Грін кул» компанії UBC Group працює понад 650 осіб. Протягом грудня минулого року у «Грін кул» створили 65 нових робочих місць та цьогоріч добирали працівників.

Як писала Вінниця.info, завод з виробництва холодильного обладнання компанії UBC у Вінниці будували з нуля. Перший камінь заклали у 2016 році і запустили виробництво у 2018-у.

Довідка Forbes: Ігор Гуменний народився у 1967 році на Вінниччині. Закінчив Харківську юридичну академію. У 1995 році заснував Ukrainian Beer Company (UBC). Член ради директорів Спілки українських підприємців.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info